love dental clinic

Ft. Benning, GA
 
Project Size
39,734 sf

General Description:

The Love Dental Clinic Renovation design focused on upgrading and modernizing the patient care experience and treatment of soldiers and family members. This experience begins with welcoming patients in a new entrance canopy at the front of the building and continues through the vestibule with a new stair to the second floor waiting area. The new stair configuration serves as a unifying element for the clinic. Patients are directed from the central vestibule to the second floor reception area or to proceed forward to the first floor reception desks. The building was renovated, repaired and renewed into a modernized 65-chair Dental Clinic. The intent of design for the exterior of the building was to provide a more inviting exterior, entrance and waiting areas. This building follows the new Army Dental Guide plates which allow for more open dental treatment areas than currently exist in the building.